Kuchnia+ gotuje w bałkańskim kotle

Kuchnia+ gotuje w bałkańskim kotle

Opublikowany

Farmy muli, największa w Europie winnica, wakacyjny kurort w zabytkowym Kotorze i tajemnicze miasto Mostar. Te i wiele innych miejsc poznają od kuchni widzowie czwartego sezonu „David w Europie”. Premierowe odcinki od 14 sierpnia o 14:30 w Kuchni+.

Bałkany to od wielu lat jeden z najpopularniejszych kierunków wakacyjnych podróży Polaków. Turystów przyciągają tam nie tylko niezwykłe krajobrazy, ale również lokalna kuchnia. W czwartym sezonie autorskiego programu Kuchni+ „David w Europie” prowadzący przybliży widzom smaki słynnych bałkańskich potraw.

Francuz David Goboriaud to mieszkający od kilku lat w Polsce znawca europejskiego jedzenia. Sympatyczny kucharz jest również propagatorem idei slow food polegającej na celebrowaniu posiłków i delektowaniu się jedzeniem.


W czwartej serii programu „David w Europie” pełen energii prowadzący odwiedzi najciekawsze restauracje i miejsca związane z historią oraz kulturą Bałkanów. David  zatrzyma się w Mostarze – owianej tajemnicą stolicy Hercegowiny oraz w chorwackim mieście Rijeka, gdzie odkryje intrygujący składnik potraw – rybę skorpiona.
W Czarnogórze kucharz zawita do największego wakacyjnego kurortu tego państwa – Kotoru, w Szybeniku zaś oprowadzi widzów po farmie muli. Swoją bałkańską wyprawę David zakończy w Podgoricy, gdzie odwiedzi największą w Europie winnicę.

Czwarta seria „David w Europie” składać będzie się z ośmiu półgodzinnych epizodów. Premierowe odcinki będą emitowane od 14 sierpnia w każdą niedzielę o godzinie 14:30 na antenie Kuchni+.

Kopiuj tekst

Udostępnij

Załączniki

Pobierz wszystkie

David_w_Europie_4_2_lipiec.jpg

grafika | 349 KB

Pobierz
David_w_Europie_4_1_lipiec.jpg

grafika | 494 KB

Pobierz

Szef kuchni Andrzej Polan prezentuje letni przepis na dzikiego pstrąga

W lipcu na antenie Kuchni+ zagościł trzeci sezon programu „Czy na pewno umiesz gotować?”. Specjalnie dla fanów kulinarnego reality show prowadzący Andrzej Polan przedstawia swój autorski przepis na dzikiego pstrąga z palonymi ziemniakami i puree z szarej renety.