Zielona rewolucja w tajskiej harmonii smaków – Marta Dymek w Tajlandii

Zielona rewolucja w tajskiej harmonii smaków – Marta Dymek w Tajlandii

Coraz więcej osób wybiera Tajlandię jako wakacyjny cel. Jest to kraj, który tylko czeka, żeby poznać jego sekrety: zabytki, ludzi i wreszcie jedzenie… Dzięki Marcie Dymek i ekipie Kuchni+ nie trzeba ruszać się z domu, żeby je odkryć. Marta Dymek specjalnie dla widzów Kuchni+ wybrała się do Tajlandii. To co tam przygotowała można zobaczyć w premierowych odcinkach  „Zielonej rewolucji Marty Dymek” już od niedzieli, 13 maja o godz. 13:30.

Zatłoczone ulice wielkich miast pełne rozmaitych zapachów smażonego tofu, zielone pola uprawianego ryżu, wody oceanów słone niczym sos sojowy i curry, palące jak rozgrzany piasek na malowniczych plażach – jednym słowem: Tajlandia. To właśnie tam wraz z ekipą Kuchni+ wybrała się  Marta Dymek na potrzeby  szóstego sezonu swojego autorskiego programu „Zielona rewolucja Marty Dymek”.

Prowadząca w trakcie swojej kulinarnej podróży odwiedzi m.in. plantację ryżu oraz świeżych ziół. Marta pokaże swoim widzom także produkcję kultowego wegańskiego przysmaku, czyli tofu. Dzięki niej dowiedzą się oni także jak powstaje powszechnie znany sos sojowy.  

Po raz szósty podzieli się z widzami kanału Kuchnia+ swoimi oryginalnymi pomysłami na roślinne potrawy, tym razem w orientalnym klimacie. Autorka zadbała o to, by do swoich przepisów wykorzystać składniki dostępne w polskich sklepach. W programie pojawią się bowiem dania bazujące na takich tajskich przysmakach jak tofu, tajskie grzyby, trawa cytrynowa, jackfruit oraz wiele innych!

 Marta Dymek to blogerka, która rzuciła pracę w agencji reklamowej, żeby w całości poświęcić się tworzeniu bloga o wegańskiej kuchni – „Jadłonomia”. W 2014 roku wydała książkę „Jadłonomia. Kuchnia roślinna – 100 przepisów nie tylko dla wegan”, która doczekała się już siedmiu dodruków. Po trzech latach wydała kolejną książkę „Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata”, która w kilka miesięcy sprzedała się w ponad 50 tysiącach egzemplarzy.

Premierowe odcinki nowego sezonu w każdą niedzielę od 13 maja o godz. 13:30.
Załączniki

Pobierz wszystkie

Marta_Dymek_w_Tajlandii.jpg

grafika | 18,4 MB

Pobierz
Marta_Dymek_w_Tajlandii.jpg

grafika | 17,6 MB

Pobierz
Night_market.jpg

grafika | 3,07 MB

Pobierz
Mango_sticky_rice.jpg

grafika | 871 KB

Pobierz
Jack_fruit.jpg

grafika | 1,3 MB

Pobierz
Tofu.jpg

grafika | 905 KB

Pobierz
Marta_Dymek_w_Tajlandii.jpg

grafika | 12,1 MB

Pobierz
Powiązane artykuły
Włosko-francuski pojedynek na noże – Bitwa na smaki: David vs. Matteo

Francuska finezja Davida Gaboriaud i włoski temperament Matteo Brunetti’ego zmierzą się w kulinarnym pojedynku, w którym wyzwania kucharzom rzucać będą zaproszeni goście. Francuz czy Włoch? Kto wyjdzie z boju zwycięsko? Nowy program, „Bitwa na smaki: David vs. Matteo” za
Świat stworzony na nowo – polskie gry komputerowe

Rynek warty ponad 500 milionów dolarów. Gracze, których zmagania z kolejnymi „levelami” platformówek notują miliony odsłon w serwisie YouTube. To, co początkowo służyło zabawie, przerodziło się w część kultury, ważne ogniwo życia młodych pokoleń oraz prawdziwy biznes. W branży gier komputerowych Polska jest już prawdziwą potęgą. Zatem jak wygląda ten rynek? Które produkcje zyskały rozgłos i którzy twórcy zasłużyli na światowe uznanie? W nowym programie „Twórcy światów” w CANAL+ DISCOVERY nie tylko przyglądamy się zjawisku, analizując rys historyczny oraz sylwetki polskich twórców, lecz także stawiamy pytania o przyszłość tego biznesu. Premiera już we wtorek, 16 października.
Ucieczka z miejskiej dżungli w Domo+

W powakacyjnym natłoku obowiązków i wirze codziennych zajęć nie ma chyba osoby, która nie marzyłaby o ucieczce poza miejską dżunglę, by obcować z naturą. Taką możliwość daje piąty sezon programu „Daleko od miasta”, którego premiera już 6 października o 18:00 w Domo+.
Czy zwierzęta mają prawa? Cykl dokumentalny w Planete+

Szokujące śledztwo w masarniach na całym świecie, historia modyfikowania krowich genów oraz owady jako żywność przyszłości – w październiku w ramach środowego pasma SZOK DOK widzowie poznają wstrząsające fakty na temat globalnego przemysłu spożywczego. Zwierzęta pełnią bardzo istotną rolę w naszym świecie. Jednak czy mają jakiekolwiek prawa? Premiery dokumentów w każdą środę od 3 października o godz. 22:00.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.
Potwierdzając subskrypcję wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych w celu otrzymywania treści publikowanych w serwisie.