Wielkanocne danie czy sportowa uczta? 4. sezon „365 obiadów Mariety Mareckiej” zaproponuje potrawę na każdą okazję

Wielkanocne danie czy sportowa uczta? 4. sezon „365 obiadów Mariety Mareckiej” zaproponuje potrawę na każdą okazję

Opublikowany

Codzienne przygotowywanie obiadów nie musi być żmudną rutyną. Z pomocą i inspiracją przyjdzie już po raz czwarty Marieta Marecka, która w swoim autorskim programie zaprezentuje szereg pomysłowych i prostych w przygotowaniu posiłków. Premierowe odcinki „365 obiadów Mariety Mareckiej 4” w każdą sobotę, od 24 marca o godzinie 17:00. Tylko w Kuchni+.

„365 obiadów Mariety Mareckiej” to program, który nie tylko w prosty i przystępny sposób pokazuje, jak przygotowywać smaczne obiady (z deserem!), ale przede wszystkim podpowiada, jak odpowiedzialnie podchodzić do gotowania. W każdym odcinku prowadząca prezentuje widzom trzy nowe, często zaskakujące potrawy, które złożą się w gotowy plan na obiad dla całej rodziny. Marieta udziela również wskazówek na temat tego, co i za ile najlepiej kupić, jakie składniki możemy zamieniać na tańsze oraz jak robić zakupy w sposób przemyślany.

W czwartym sezonie serii na widzów czeka wiele niespodzianek i zaskakujących pomysłów na potrawy. Marieta zaprezentuje m.in. jak przygotować pyszny i niekoniecznie tradycyjny obiad na Wielkanoc, a także doradzi, jak kreatywnie wykorzystać w kuchni to wszystko, co nam po świętach zostanie. Prowadząca przygotuje także posiłki inspirowane tradycyjnymi przysmakami krajów,  z którymi Polska zmierzy się na Mistrzostwach Świata w Piłce Nożnej, czyli Senegalu, Japonii oraz Kolumbii.

Premierowe odcinki 4. sezonu serii „365 obiadów Mariety Mareckiej” w każdą sobotę, od 24 marca o godzinie 17:00. Tylko w Kuchni+.

Udostępnij

Załączniki

Pobierz wszystkie

4. Kalarepki faszerowane rillette de canard 2.jpg

grafika | 7,01 MB

Pobierz
5. Gulasz z pieczonej wieprzowy z pieczarkami na kotlecikach z gotowanych ziemniakow 2.jpg

grafika | 2,87 MB

Pobierz
6. Pudding z czerstwej babki drozdzowej 1.jpg

grafika | 2,71 MB

Pobierz
2. Pieczen wieprzowa z lopatki z daktylami z sosem orzechowym 2.jpg

grafika | 2,95 MB

Pobierz
1. rillette de canard.jpg

grafika | 2,55 MB

Pobierz
marieta2.jpg

grafika | 8,8 MB

Pobierz
marieta3.jpg

grafika | 12,5 MB

Pobierz
marieta1.jpg

grafika | 13,5 MB

Pobierz
Powiązane artykuły
Kulinarna podróż po Polsce z Aleksandrem Baronem i Damianem Kordasem – „Widelcem po mapie 2”

temu

Podróż kulinarna najczęściej przywodzi na myśl dalekie miejsca, orientalne potrawy i niespotykane smaki. Prowadzący drugiego sezonu programu „Widelcem po mapie” pokażą, że interesujące gastronomicznie mogą być także różne zakątki naszego kraju! Aleksander Baron i Damian Kordas tworzą nową mapę Polski – z najciekawszymi restauracjami, klimatycznymi lokalami i inspirującymi szefami kuchni. Premierowy odcinek już 21 czerwca o godzinie 22:30 tylko na antenie Kuchni+.
Przyroda na pierwszym miejscu – nowy program „Ekopatrol” w Planete+

temu

Spokojna, dobra, bezbronna – natura nie obroni się sama. Na szczęście jest wielu ludzi, którym leży na sercu stan naszej planety. Bohaterowie nowego serialu dokumentalnego Planete+ - „Ekopatrol” - poruszają trudne tematy, prowadzą własne śledztwa, współpracują z prokuraturą i podejmują się ryzykownych interwencji, by chronić polską faunę i florę. Premierowe odcinki zmagań ekologów w każdy poniedziałek od 18 czerwca o godz. 18:00.
Wieczór specjalny z programami Anthony'ego Bourdaina w Kuchni+

temu

Barack  Obama powiedział o nim: „wiele nauczył nas o jedzeniu, o tym, jak  wspólne posiłki mogą zbliżać, ale przede wszystkim – pokazał nam, jak nie  bać się nieznanego”. To postać, której nikomu nie trzeba przedstawiać.  Znany pisarz, publicysta, celebryta i podróżnik  kulinarny. Niezwykle  barwny i wyrazisty, ale też otwarty na nowe miejsca, smaki i ludzi. Jego  życie było inspiracją, a jego strata –  ogromnym żalem.16 czerwca  od godz. 20:30 Kuchnia+ wyemituje specjalny maraton poświęcony pamięci Anthony’ego Bourdaina.
RUSZA NABÓR NA DOMO+ DESIGN CAMP

temu

Wystartował nabór na Domo+ Design Camp. Warsztaty dla studentów i absolwentów wzornictwa organizowane przez kanał telewizyjny Domo+ odbędą się między 15 a 22 września w Centrum Kreatywności Kulturalno-Społecznej w Sobolach na Lubelszczyźnie. Ich celem będzie opracowanie sposobów na przeciwdziałanie smogowi w przestrzeni domowej. Na najciekawszy projekt czeka stypendium o wartości 20 000 zł. Opiekę merytoryczną nad warsztatami sprawują Gosia i Tomek Rygalikowie ze Studia Rygalik.

Mocne otwarcie nowego serialowego thrillera produkcji CANAL+ „KRUK. Szepty słychać po zmroku”

Ponad 380 tysięcy widzów – tyle osób w ciągu pięciu dni od premiery zobaczyło pierwszy odcinek serialowego thrillera „KRUK. Szepty słychać po zmroku” i wyruszyło z nami na Podlasie. W tym 225 tysięcy obejrzało niedzielną premierę na żywo bezpośrednio w CANAL+ (204 tys. – CANAL+ i 21 tys. – CANAL+1).