Hiszpańska uczta na Antypodach

Hiszpańska uczta na Antypodach

Gdzie przyrządza się najlepsze portugalskie przysmaki w Australii? Skąd na Antypodach wyśmienita kuchnia chińska? W listopadzie zawsze uśmiechnięty szef kuchni – Miguel Maestre – zaprosi widzów Kuchni+ na kulinarną wyprawę, podczas której odkryje niezwykle smaczne tajemnice wielokulturowej Australii. Premierowe odcinki serii „Miguel zaprasza na ucztę” od poniedziałku do piątku, od 16 listopada o godzinie 16:30.

Miguel Maestre to znany widzom Kuchni+ m.in. z programu „Tropikalna kuchnia Miguela” temperamentny Hiszpan, który stał się prawdziwą gwiazdą australijskiej sceny kulinarnej. Przystojny, dowcipny i niezwykle utalentowany szef kuchni, z głową pełną pomysłów i wielkim sercem do gotowania, zaskarbił sobie sympatię widzów na całym świecie.

W swoim najnowszym programie „Miguel zaprasza na ucztę” kucharz odsłoni przed widzami kulinarne tajemnice wielokulturowej Australii. Podczas tej niezwykle barwnej podróży, prowadzącej od doskonałych portugalskich tart, przez chrupiące owoce morza, aż po egzotyczne sajgonki przygotowywane na idealnie cienkim ryżowym cieście, Miguel pozna wielu fascynujących ludzi. Odwiedzi m.in. lokalnych dostawców żywności, kulinarnych pasjonatów sprzedających swoje jedzenie na ulicy czy też tradycyjnych producentów, mających obsesję na punkcie jakości.

Na trasie jego wędrówki nie zabraknie również prawdziwych wyzwań. Charyzmatyczny Hiszpan pozna pary zakochanych, które mimo łączącego je uczucia, nie mogą znaleźć wspólnego języka pod względem kulinariów. Miguel zrobi co w jego mocy, aby rozwiązać ich problemy, bo jak twierdzi, najlepszym dodatkiem do każdej potrawy jest miłość.

Premierowe odcinki serii „Miguel zaprasza na ucztę” od poniedziałku do piątku, od 16 listopada o godzinie 16:30. Tylko w Kuchni+.
Załączniki

Pobierz wszystkie

Miguel's Feasts 16x9.jpg

grafika | 1,26 MB

Pobierz
Miguels Feasts Promotional 8.jpg

grafika | 9,46 MB

Pobierz
TLRS2_014_72015_Veggie 8.JPG

grafika | 6,1 MB

Pobierz
Miguels Feasts Promotional 5.jpg

grafika | 8,83 MB

Pobierz
TLRS2_007_72006_Veggie 3.JPG

grafika | 4,38 MB

Pobierz
TLRS2_014_72015_Veggie 13.JPG

grafika | 3,77 MB

Pobierz
Powiązane artykuły
Włosko-francuski pojedynek na noże – Bitwa na smaki: David vs. Matteo

Francuska finezja Davida Gaboriaud i włoski temperament Matteo Brunetti’ego zmierzą się w kulinarnym pojedynku, w którym wyzwania kucharzom rzucać będą zaproszeni goście. Francuz czy Włoch? Kto wyjdzie z boju zwycięsko? Nowy program, „Bitwa na smaki: David vs. Matteo” za
Świat stworzony na nowo – polskie gry komputerowe

Rynek warty ponad 500 milionów dolarów. Gracze, których zmagania z kolejnymi „levelami” platformówek notują miliony odsłon w serwisie YouTube. To, co początkowo służyło zabawie, przerodziło się w część kultury, ważne ogniwo życia młodych pokoleń oraz prawdziwy biznes. W branży gier komputerowych Polska jest już prawdziwą potęgą. Zatem jak wygląda ten rynek? Które produkcje zyskały rozgłos i którzy twórcy zasłużyli na światowe uznanie? W nowym programie „Twórcy światów” w CANAL+ DISCOVERY nie tylko przyglądamy się zjawisku, analizując rys historyczny oraz sylwetki polskich twórców, lecz także stawiamy pytania o przyszłość tego biznesu. Premiera już we wtorek, 16 października.
Ucieczka z miejskiej dżungli w Domo+

W powakacyjnym natłoku obowiązków i wirze codziennych zajęć nie ma chyba osoby, która nie marzyłaby o ucieczce poza miejską dżunglę, by obcować z naturą. Taką możliwość daje piąty sezon programu „Daleko od miasta”, którego premiera już 6 października o 18:00 w Domo+.
Czy zwierzęta mają prawa? Cykl dokumentalny w Planete+

Szokujące śledztwo w masarniach na całym świecie, historia modyfikowania krowich genów oraz owady jako żywność przyszłości – w październiku w ramach środowego pasma SZOK DOK widzowie poznają wstrząsające fakty na temat globalnego przemysłu spożywczego. Zwierzęta pełnią bardzo istotną rolę w naszym świecie. Jednak czy mają jakiekolwiek prawa? Premiery dokumentów w każdą środę od 3 października o godz. 22:00.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.
Potwierdzając subskrypcję wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych w celu otrzymywania treści publikowanych w serwisie.