Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+

Published

Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty Dymek nie ma rzeczy niemożliwych! W swoim autorskim programie, autorka bloga Jadłonomia, po raz piąty udowodni, że kuchnia roślinna może być równie pyszna co ta tradycyjna. Premierowe odcinki „Zielonej rewolucji Marty Dymek 5” w każdą niedzielę, od 8 października o godzinie 13:30, tylko na antenie Kuchni+.

Marta Dymek, autorka książek i blogerka, która rzuciła pracę w agencji reklamowej, żeby w całości poświęcić się tworzeniu bloga o wegańskiej kuchni – „Jadłonomia” po raz piąty podzieli się z widzami swoimi oryginalnymi pomysłami na roślinne potrawy.

Uwielbiana przez widzów Kuchni+ prowadząca oprócz pasji do gotowania znana jest również ze swojej miłości do podróży, dzięki czemu w menu 5. sezonu „Zielonej rewolucji Marty Dymek”, znajdą się przepisy pochodzące z różnych zakątków świata. Marta zaprezentuje m.in. jak przyrządzić rodzimą brukselkę, tak żeby smakowała jak przysmak prosto z tajskiej restauracji, a także w jaki sposób przygotować całkowicie roślinne bajaderki. Piątą odsłonę serii ponownie wzbogacą również gościnne występy widzów, którzy będą mieli okazję zaprezentować swoje autorskie przepisy na wegańskie dania.

Premierowe odcinki „Zielonej rewolucji Marty Dymek 5” w każdą niedzielę, od 8 października. Tylko na antenie Kuchni+.

Zielona rewolucja Marty Dymek 5 - seria kulinarna - Kuchnia+

Seria kulinarna. Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? Marta Dymek już po raz piąty udowodni, że w jej kuchni nie ma rzeczy niemożliwych, a roślinne specjały mogą być równie

Share

Attachments

Download All

07.jpg

image | 1.04 MB

Download
08.jpg

image | 1010 KB

Download
03.jpg

image | 758 KB

Download
M2.6.jpg

image | 1.01 MB

Download
02.jpg

image | 961 KB

Download
05.jpg

image | 688 KB

Download
Related Stories
Kulinarna podróż po Polsce z Aleksandrem Baronem i Damianem Kordasem – „Widelcem po mapie 2”

ago

Podróż kulinarna najczęściej przywodzi na myśl dalekie miejsca, orientalne potrawy i niespotykane smaki. Prowadzący drugiego sezonu programu „Widelcem po mapie” pokażą, że interesujące gastronomicznie mogą być także różne zakątki naszego kraju! Aleksander Baron i Damian Kordas tworzą nową mapę Polski – z najciekawszymi restauracjami, klimatycznymi lokalami i inspirującymi szefami kuchni. Premierowy odcinek już 21 czerwca o godzinie 22:30 tylko na antenie Kuchni+.
Przyroda na pierwszym miejscu – nowy program „Ekopatrol” w Planete+

ago

Spokojna, dobra, bezbronna – natura nie obroni się sama. Na szczęście jest wielu ludzi, którym leży na sercu stan naszej planety. Bohaterowie nowego serialu dokumentalnego Planete+ - „Ekopatrol” - poruszają trudne tematy, prowadzą własne śledztwa, współpracują z prokuraturą i podejmują się ryzykownych interwencji, by chronić polską faunę i florę. Premierowe odcinki zmagań ekologów w każdy poniedziałek od 18 czerwca o godz. 18:00.
Wieczór specjalny z programami Anthony'ego Bourdaina w Kuchni+

ago

Barack  Obama powiedział o nim: „wiele nauczył nas o jedzeniu, o tym, jak  wspólne posiłki mogą zbliżać, ale przede wszystkim – pokazał nam, jak nie  bać się nieznanego”. To postać, której nikomu nie trzeba przedstawiać.  Znany pisarz, publicysta, celebryta i podróżnik  kulinarny. Niezwykle  barwny i wyrazisty, ale też otwarty na nowe miejsca, smaki i ludzi. Jego  życie było inspiracją, a jego strata –  ogromnym żalem.16 czerwca  od godz. 20:30 Kuchnia+ wyemituje specjalny maraton poświęcony pamięci Anthony’ego Bourdaina.
RUSZA NABÓR NA DOMO+ DESIGN CAMP

ago

Wystartował nabór na Domo+ Design Camp. Warsztaty dla studentów i absolwentów wzornictwa organizowane przez kanał telewizyjny Domo+ odbędą się między 15 a 22 września w Centrum Kreatywności Kulturalno-Społecznej w Sobolach na Lubelszczyźnie. Ich celem będzie opracowanie sposobów na przeciwdziałanie smogowi w przestrzeni domowej. Na najciekawszy projekt czeka stypendium o wartości 20 000 zł. Opiekę merytoryczną nad warsztatami sprawują Gosia i Tomek Rygalikowie ze Studia Rygalik.

Sportowy weekend w nc+: Grand Prix Polski na żużlu, WRC Rajd Hiszpanii oraz mecze polskich zespołów w EHF Velux Lidze Mistrzów

Grand Prix Polski w Toruniu Już tylko dwie rundy pozostały do zakończenia cyklu Grand Prix indywidualnych mistrzostw świata na żużlu. Po tytuł pewnie zmierza lider klasyfikacji - Jason Doyle, który w dotychczasowych turniejach zgromadził 132 punkty. Walka o srebro oraz n