Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+

Published

Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty Dymek nie ma rzeczy niemożliwych! W swoim autorskim programie, autorka bloga Jadłonomia, po raz piąty udowodni, że kuchnia roślinna może być równie pyszna co ta tradycyjna. Premierowe odcinki „Zielonej rewolucji Marty Dymek 5” w każdą niedzielę, od 8 października o godzinie 13:30, tylko na antenie Kuchni+.

Marta Dymek, autorka książek i blogerka, która rzuciła pracę w agencji reklamowej, żeby w całości poświęcić się tworzeniu bloga o wegańskiej kuchni – „Jadłonomia” po raz piąty podzieli się z widzami swoimi oryginalnymi pomysłami na roślinne potrawy.

Uwielbiana przez widzów Kuchni+ prowadząca oprócz pasji do gotowania znana jest również ze swojej miłości do podróży, dzięki czemu w menu 5. sezonu „Zielonej rewolucji Marty Dymek”, znajdą się przepisy pochodzące z różnych zakątków świata. Marta zaprezentuje m.in. jak przyrządzić rodzimą brukselkę, tak żeby smakowała jak przysmak prosto z tajskiej restauracji, a także w jaki sposób przygotować całkowicie roślinne bajaderki. Piątą odsłonę serii ponownie wzbogacą również gościnne występy widzów, którzy będą mieli okazję zaprezentować swoje autorskie przepisy na wegańskie dania.

Premierowe odcinki „Zielonej rewolucji Marty Dymek 5” w każdą niedzielę, od 8 października. Tylko na antenie Kuchni+.

Zielona rewolucja Marty Dymek 5 - seria kulinarna - Kuchnia+

Seria kulinarna. Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? Marta Dymek już po raz piąty udowodni, że w jej kuchni nie ma rzeczy niemożliwych, a roślinne specjały mogą być równie

Share

Attachments

Download All

07.jpg

image | 1.04 MB

Download
08.jpg

image | 1010 KB

Download
03.jpg

image | 758 KB

Download
M2.6.jpg

image | 1.01 MB

Download
02.jpg

image | 961 KB

Download
05.jpg

image | 688 KB

Download
Related Stories
Kim tak naprawdę był Jezus i co wydarzyło się 2 tysiące lat temu? – „Prawdziwy Jezus z Nazaretu” w grudniu w Planete+

ago

Chrześcijaństwo jest obecnie najliczniej reprezentowaną religią na świecie, wyznaje ją ok. 2,2 mld ludzi. Fundamenty tej wiary związane są natomiast z jedną postacią – Jezusem Chrystusem. Z okazji zbliżających się świąt kanał Planete+ przedstawi życiorys jednej z najbardziej wpływowych osób w historii ludzkości w czteroodcinkowej serii dokumentalnej „Prawdziwy Jezus z Nazaretu”. Premiera już w poniedziałek, 4 grudnia, o godzinie 22:00. Tylko w Planete+.  
Święta według Jamiego Olivera i nie tylko – spędź Boże Narodzenie z Kuchnią+

ago

Jak sprawić, żeby wigilijny stół stał się naprawdę wyjątkowy? Jamie Oliver zna odpowiedź na to pytanie! Specjalnie dla widzów szukających bożonarodzeniowych inspiracji Kuchnia+ przygotowała jedyny w swoim rodzaju wieczór z brytyjskim kucharzem. W sobotę, 2 grudnia od godziny 18:30 po raz pierwszy w polskiej telewizji „Włoskie święta Jamiego” oraz „Jamie Oliver. Świąteczne przepisy”. W grudniu na antenie również świąteczne odcinki innych popularnych programów Kuchni+: swoimi radami podzielą się z widzami m.in. Tomasz Jakubiak, Marieta Marecka czy Marta Dymek.  
Polscy badacze, ekstremalne środowisko, wielka przygoda – seria dokumentalna CANAL+ DISCOVERY „Misja Eksplorer” zaprasza do świata polskich naukowców.

ago

Od bieguna do równika - większość instytutów Polskiej Akademii Nauk oraz Uniwersytetów prowadzi zagraniczne programy badawcze i na tym polu odnoszą niemałe sukcesy. Co robią polscy naukowcy w najbardziej egzotycznych zakątkach globu? Oryginalna seria dokumentalna CANAL+ DISCOVERY „Misja Eksplorer” zaprosi widzów na spotkanie z naukowcami, których praca to połączenie eksploracji,  survivalu i przygody. Premierowe odcinki w każdy piątek od 1 grudnia o godzinie 22:40. Tylko w CANAL+ DISCOVERY.
Hiszpańska uczta na Antypodach

ago

Gdzie przyrządza się najlepsze portugalskie przysmaki w Australii? Skąd na Antypodach wyśmienita kuchnia chińska? W listopadzie zawsze uśmiechnięty szef kuchni – Miguel Maestre – zaprosi widzów Kuchni+ na kulinarną wyprawę, podczas której odkryje niezwykle smaczne tajemnice wielokulturowej Australii. Premierowe odcinki serii „Miguel zaprasza na ucztę” od poniedziałku do piątku, od 16 listopada o godzinie 16:30.

Sportowy weekend w nc+: Grand Prix Polski na żużlu, WRC Rajd Hiszpanii oraz mecze polskich zespołów w EHF Velux Lidze Mistrzów

Grand Prix Polski w Toruniu Już tylko dwie rundy pozostały do zakończenia cyklu Grand Prix indywidualnych mistrzostw świata na żużlu. Po tytuł pewnie zmierza lider klasyfikacji - Jason Doyle, który w dotychczasowych turniejach zgromadził 132 punkty. Walka o srebro oraz n