Z miasta na wieś. Sielankowe życie w 4. serii „Daleko od miasta” w Domo+

Z miasta na wieś. Sielankowe życie w 4. serii „Daleko od miasta” w Domo+

Opublikowany

Ciągły pośpiech, korki, hałas, korporacyjny pęd. Brak czasu na książkę, spacer, chwilę oddechu, a nawet spotkanie z bliskimi. Dziś luksusem jest cisza i spokój, które można znaleźć w nowym, 4. sezonie autorskiej produkcji Domo+. Premiera „Daleko od miasta” w sobotę, 7 października, o godz. 18:00.

Gospodyni programu Natalia Sosin-Krosnowska kocha zwierzęta, ciszę, samotność i spacery bez celu. Woli słuchać niż mówić. Odnawia meble, dając drugie życie znajdom ze śmietnika. Po sześciu latach pracy w telewizji uznała, że w jej życiu brakuje… życia i postanowiła odwiedzić śmiałków, którzy rzucili wszystko, poświęcając się swoim pasjom z dala od ludzkiego wzroku. Co robią? Jak zarabiają na utrzymanie? Czy warto porzucić zgiełk metropolii i zaszyć się gdzieś, gdzie nie sięgają żadne drogowskazy? To tylko kilka z wielu pytań, które zada bohaterom swojego programu „Daleko od miasta”. Czwarty sezon w każdą sobotę już od 7. października.

W nowych odcinkach widzowie poznają m.in. Darka, który apartament w Warszawie zamienił na w drewniany dom w Starym Kawkowie na Warmii, gdzie tworzy niesamowite drewniane rzeźby oraz Marię, która zdecydowała się osiąść  wśród zwierząt w małej wiosce w Górach Izerskich. Swoją historię opowiedzą również Stefan i Magda, którzy porzucili wielkomiejskie życie w jednej z najwspanialszych stolic świata, Paryżu, by hodować owce na Warmii.

O tym, jak można odmienić swój los, przeprowadzając się daleko od miasta, widzowie przekonają się już w sobotę 7 października o godzinie 18:00.

Udostępnij

Załączniki

Pobierz wszystkie

DalekoOdMiasta (5).jpg

grafika | 182 KB

Pobierz
Powiązane artykuły
Kulinarna podróż po Polsce z Aleksandrem Baronem i Damianem Kordasem – „Widelcem po mapie 2”

temu

Podróż kulinarna najczęściej przywodzi na myśl dalekie miejsca, orientalne potrawy i niespotykane smaki. Prowadzący drugiego sezonu programu „Widelcem po mapie” pokażą, że interesujące gastronomicznie mogą być także różne zakątki naszego kraju! Aleksander Baron i Damian Kordas tworzą nową mapę Polski – z najciekawszymi restauracjami, klimatycznymi lokalami i inspirującymi szefami kuchni. Premierowy odcinek już 21 czerwca o godzinie 22:30 tylko na antenie Kuchni+.
Przyroda na pierwszym miejscu – nowy program „Ekopatrol” w Planete+

temu

Spokojna, dobra, bezbronna – natura nie obroni się sama. Na szczęście jest wielu ludzi, którym leży na sercu stan naszej planety. Bohaterowie nowego serialu dokumentalnego Planete+ - „Ekopatrol” - poruszają trudne tematy, prowadzą własne śledztwa, współpracują z prokuraturą i podejmują się ryzykownych interwencji, by chronić polską faunę i florę. Premierowe odcinki zmagań ekologów w każdy poniedziałek od 18 czerwca o godz. 18:00.
Wieczór specjalny z programami Anthony'ego Bourdaina w Kuchni+

temu

Barack  Obama powiedział o nim: „wiele nauczył nas o jedzeniu, o tym, jak  wspólne posiłki mogą zbliżać, ale przede wszystkim – pokazał nam, jak nie  bać się nieznanego”. To postać, której nikomu nie trzeba przedstawiać.  Znany pisarz, publicysta, celebryta i podróżnik  kulinarny. Niezwykle  barwny i wyrazisty, ale też otwarty na nowe miejsca, smaki i ludzi. Jego  życie było inspiracją, a jego strata –  ogromnym żalem.16 czerwca  od godz. 20:30 Kuchnia+ wyemituje specjalny maraton poświęcony pamięci Anthony’ego Bourdaina.
RUSZA NABÓR NA DOMO+ DESIGN CAMP

temu

Wystartował nabór na Domo+ Design Camp. Warsztaty dla studentów i absolwentów wzornictwa organizowane przez kanał telewizyjny Domo+ odbędą się między 15 a 22 września w Centrum Kreatywności Kulturalno-Społecznej w Sobolach na Lubelszczyźnie. Ich celem będzie opracowanie sposobów na przeciwdziałanie smogowi w przestrzeni domowej. Na najciekawszy projekt czeka stypendium o wartości 20 000 zł. Opiekę merytoryczną nad warsztatami sprawują Gosia i Tomek Rygalikowie ze Studia Rygalik.

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+

Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty Dymek nie ma rzeczy niemożliwych! W swoim autorskim programie, autorka bloga Jadłonomia, po raz piąty udowodni, że kuchnia roślinna może być równie pyszna co ta tradycyjna. Premierowe odcinki „Zielonej rewolucji Marty Dymek 5” w każdą niedzielę, od 8 października o godzinie 13:30, tylko na antenie Kuchni+.