Ognisty gulasz czy słodka baklava? – 5. sezon „Davida w Europie” w sierpniu w Kuchni+

Ognisty gulasz czy słodka baklava? – 5. sezon „Davida w Europie” w sierpniu w Kuchni+

Opublikowany

Transylwania nieodmiennie kojarzy się ze szczytami Karpat i ojczyzną krwawego hrabiego Draculi. Okazuje się, że ten rejon Europy ma bardzo wiele do zaoferowania także pod względem kulinarnym. Smaki Europy Środkowej odkryje przed widzami kucharz i podróżnik David Gaboriaud, w 5. sezonie oryginalnej serii kulinarnej „David w Europie”. Premierowe odcinki w każdą niedzielę, od 6 sierpnia, o godzinie 15:30, tylko na antenie Kuchni+.

Kuchnia europejska to nie tylko spaghetti, sznycel, czy ryba z frytkami. Wachlarz smaków oraz aromatów Europy jest o wiele bogatszy i często zaskakujący. Piąty sezon popularnej oryginalnej serii kulinarnej Kuchni+ „David w Europie” to podróż po wciąż nieodkrytych szlakach Europy Środkowej.

W najnowszym sezonie David Gaboriaud odwiedzi Rumunię, Bułgarię, Serbię oraz Węgry. Widzowie będą mieli okazję poznać nie tylko kulinarne specjały tych krajów, takie jak rumuńska zupa z fasoli i pomidorów, serbska sarma czy tłuste węgierskie leczo, ale także odwiedzić charakterystyczne dla danych regionów miejsca. W każdym odcinku kucharz zaprosi do programu także mieszkańców odwiedzanych okolic, którzy opowiedzą mu o swoich zainteresowaniach i ulubionych smakach. Wśród gości Davida znajdą się  m.in. lokalni kucharze, uliczni sprzedawcy, blogerzy kulinarni, a także ludzie, którzy zaskoczą widzów swoją ciekawą pasją np. artystycznym graffiti.

Premierowe odcinki oryginalnej serii kulinarnej „David w Europie” w każdą niedzielę, od 6 sierpnia o godz. 15:30, tylko na antenie Kuchni+.

Udostępnij

Załączniki

Pobierz wszystkie

DVE5_ODC1_DSC05021.jpg

grafika | 570 KB

Pobierz
DVE5_ODC1_DSC05014.jpg

grafika | 534 KB

Pobierz
DVE5_ODC1_DSC04990.jpg

grafika | 550 KB

Pobierz
DVE5_ODC1_DSC05005.jpg

grafika | 297 KB

Pobierz
Powiązane artykuły
Planete+ pamięta o Dniu Ziemi

temu

Światowy Dzień Ziemi obchodzony jest od lat 70. XX wieku, by uświadamiać społeczeństwu potrzebę troski o środowisko naturalne w codziennym życiu. Z tej okazji Planete+ przygotowało specjalną ramówkę i zaprasza na dokumenty związane z ochroną środowiska oraz wyjątkowe premiery:  „Wielka susza. Szkoła przetrwania dla zwierząt”, „Powodzie - wyzwanie XXI wieku”, „Martwy wieloryb pełen plastiku” oraz „CIA i GRU na tropie globalnego ocieplenia”. Już 22 kwietnia na antenie Planete+.
„Polscy szpiedzy” wracają na antenę CANAL+ DISCOVERY

temu

Podwójni agenci, wyrafinowane przykrywki i spektakularne demaskacje.  Sensacyjna seria dokumentalna „Polscy szpiedzy” wraca na ekrany i w drugim sezonie przedstawi sylwetki kolejnych ośmiu zasłużonych agentów polskiego wywiadu. Premierowe odcinki już od 7 kwietnia, o godzinie 20:20 tylko w CANAL+ DISCOVERY.
Wielkanocne danie czy sportowa uczta? 4. sezon „365 obiadów Mariety Mareckiej” zaproponuje potrawę na każdą okazję

temu

Codzienne przygotowywanie obiadów nie musi być żmudną rutyną. Z pomocą i inspiracją przyjdzie już po raz czwarty Marieta Marecka, która w swoim autorskim programie zaprezentuje szereg pomysłowych i prostych w przygotowaniu posiłków. Premierowe odcinki „365 obiadów Mariety Mareckiej 4” w każdą sobotę, od 24 marca o godzinie 17:00. Tylko w Kuchni+.
Słodycz i perfekcja, czyli 3. sezon „Deserów Dekera” w marcu w Kuchni+

temu

Każda okazja jest dobra, aby przygotować coś słodkiego! Wie to dobrze mistrz cukiernictwa Tomasz Deker, który już po raz trzeci odkryje przed widzami Kuchni+ inspirujące i niezwykle pomysłowe przepisy na słodkie desery i wypieki. Premierowe odcinki 3. sezonu „Deserów Dekera” w każdą niedzielę od 18 marca, o godzinie 15:00. Tylko w Kuchni+.

Sporty motorowe w nc+: WRC Neste Rajd Finlandii, PGE Ekstraliga i Drift Masters Grand Prix

Platforma nc+ zaprasza kibiców sportów motorowych na weekend z rajdami, żużlem i kontrolowanymi poślizgami. Od czwartku do niedzieli transmitowany będzie WRC Neste Rajd Finlandii. W niedzielę nSport+ pokaże dwa spotkania 11. rundy PGE Ekstraligi. W sobotę w Rydze odbędzie się piąta runda Drift Masters Grand Prix.