Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”

Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem czy śledzik curry z ananasem? W drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej” prowadząca zaprezentuje szereg nowych potraw przełamujących kulinarną rutynę. Premierowe odcinki w każdą sobotę już od 18 lutego, tylko w Kuchni+.

W nowym sezonie popularnej serii poradnikowej Kuchni+ „365 obiadów Mariety Mareckiej” autorka poczytnego bloga „W kuchni bez dubli” przekona widzów, że do codziennego gotowania można podejść w kreatywny sposób. Udowodni również, że kulinarnych inspiracji można szukać wszędzie: w egzotycznych aromatach, w porach roku, wspomnieniach z wakacji lub pojedynczych składnikach.  

W każdym odcinku Marieta Marecka przygotuje trzy, często zaskakujące, potrawy, składające się na ciekawy zestaw obiadowy.

Zupa pomidorowo-paprykowa z pieczonych warzyw, do tego jajo w kiełbasie, scotch eggs, frytki z selera i marchewki oraz gruszkowo-kardamonowe lassi – to jeden z przykładowych 3-daniowych obiadów, które przygotuję w odcinkach drugiej serii. W moim programie pokażę, jak gotować pomysłowo, oszczędnie i szybko – zachęca do śledzenia produkcji Marieta Marecka.  

Z drugiego sezonu „365 obiadów Mariety Mareckiej” widzowie dowiedzą się nie tylko jak w prosty i przystępny sposób przygotowywać smaczne obiady, ale przede wszystkim jak odpowiedzialnie i bez wyrzeczeń dbać o jakość codziennej diety.

Na udział w tworzeniu programu ponownie otrzymają szansę widzowie, którzy za pośrednictwem nadsyłanych przez siebie zdjęć będą mogli prezentować zawartość swoich lodówek wraz z autorskimi pomysłami na przepisy z wykorzystaniem tych składników. Wybranych widzów prowadząca odwiedzi osobiście.

Premierowe odcinki „365 obiadów Mariety Mareckiej 2” od 18 lutego w każdą sobotę o 17:00, tylko na antenie Kuchni+.

Zwiastun drugiej serii "365 obiadów Mariety Mareckiej" znaleźć można pod adresem: https://www.youtube.com/watch?v=vzEG9m-fyO0, natomiast przepisy: http://bit.ly/2ktbI4x.

Wszystkie zdjęcia do produkcji w wysokiej rozdzielczości dostępne są na naszym FTP-ie: ftp.ncplus.pl
Login: prasa
Hasło: pk853358kp
Załączniki

Pobierz wszystkie

DSC_9556.jpg

grafika | 11,7 MB

Pobierz
flaczki z boczniaków.jpg

grafika | 11,7 MB

Pobierz
DSC_9564.jpg

grafika | 10,9 MB

Pobierz
DSC_3717.jpg

grafika | 11,9 MB

Pobierz
panacotta.jpg

grafika | 14 MB

Pobierz
Powiązane artykuły
Włosko-francuski pojedynek na noże – Bitwa na smaki: David vs. Matteo

Francuska finezja Davida Gaboriaud i włoski temperament Matteo Brunetti’ego zmierzą się w kulinarnym pojedynku, w którym wyzwania kucharzom rzucać będą zaproszeni goście. Francuz czy Włoch? Kto wyjdzie z boju zwycięsko? Nowy program, „Bitwa na smaki: David vs. Matteo” za
Świat stworzony na nowo – polskie gry komputerowe

Rynek warty ponad 500 milionów dolarów. Gracze, których zmagania z kolejnymi „levelami” platformówek notują miliony odsłon w serwisie YouTube. To, co początkowo służyło zabawie, przerodziło się w część kultury, ważne ogniwo życia młodych pokoleń oraz prawdziwy biznes. W branży gier komputerowych Polska jest już prawdziwą potęgą. Zatem jak wygląda ten rynek? Które produkcje zyskały rozgłos i którzy twórcy zasłużyli na światowe uznanie? W nowym programie „Twórcy światów” w CANAL+ DISCOVERY nie tylko przyglądamy się zjawisku, analizując rys historyczny oraz sylwetki polskich twórców, lecz także stawiamy pytania o przyszłość tego biznesu. Premiera już we wtorek, 16 października.
Ucieczka z miejskiej dżungli w Domo+

W powakacyjnym natłoku obowiązków i wirze codziennych zajęć nie ma chyba osoby, która nie marzyłaby o ucieczce poza miejską dżunglę, by obcować z naturą. Taką możliwość daje piąty sezon programu „Daleko od miasta”, którego premiera już 6 października o 18:00 w Domo+.
Czy zwierzęta mają prawa? Cykl dokumentalny w Planete+

Szokujące śledztwo w masarniach na całym świecie, historia modyfikowania krowich genów oraz owady jako żywność przyszłości – w październiku w ramach środowego pasma SZOK DOK widzowie poznają wstrząsające fakty na temat globalnego przemysłu spożywczego. Zwierzęta pełnią bardzo istotną rolę w naszym świecie. Jednak czy mają jakiekolwiek prawa? Premiery dokumentów w każdą środę od 3 października o godz. 22:00.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.
Potwierdzając subskrypcję wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych w celu otrzymywania treści publikowanych w serwisie.